tirsdag 2. juni 2009

Sykling 10 og 40km

Sykkelløypa (merket med blått på kartet) er vendepunkstløyper på 10km og 20km.

Deltakere i UM sykler 1 runde a 10km
NB! Deltakere i NM sykler 2 runder a 20km

Løypa går opp Glabakk fra svømmehallen. Tar til venstre i Dyrmyrgata, passerer under toglinja og fortsetter rett frem i krysset Dyrmyrgt/Withsgt. Følger dereter Bevergrendvn rett opp til Spitengården hvor det er vendepunkt for ungdomsklassen etter 5km. Ungdomsklassen sykler samme vei tilbake til Kongsberg Svømmehall.

Junior, senior og master fortsetter vider gjennom smalt parti ved Skrivergården. Deretter over toglinja og 4,5km videre opp mot Svene til vendepunkt ved Håvardsrud Sag. Vendepunkt vil være ved busslomme på begge sider. Deretter returneres til Kongsberg Svømmehall samme veg og vending foran svømmehallen etter 20km. Deretter samme runde 1 gang til før det er inn i T2 ved Kongsberg Svømmehall.

Løypa er så og si helt flat første 5km, med lange rette strekk. Det er noe smalt noen steder, så det er ikke tilatt å ligge flere i bredden. Passering skal skje på venstre side, og ta maks 30sek. For junior, senior og master som sykler 40km kommer det et svært smalt parti fra 5-5,5km og på returen 14,5-15km. I dette partiet er det IKKE tilatt å passere andre syklister!

Sykkelløypa vil være så og si stengt for trafikk, med politivakt i kryss nærmest Kongsberg Sentrum og ved vendepunkt. Det vil kun slippes på helt nødvendig trafikk i krysset Withsgt/Dyrmyrgt og ved vendepunkt. I det smale partiet vil det ikke være biltrafikk, og vakt i begge ender.

Sykling i triathlon er temposykling, så det er ikke tilatt å ligge på hjul med andre. Det skal holdes minimum 10m avstand til den foranliggendes bakhjul. Brudd på dette vil føre til tidsstraff og evt. diskvalifisering.